dobroge.tv

Live

Dr PLANET 15 iunie 2020

15 iunie 2020
Publicitate

Evolutie

Antropologia a fost prima mea adevărată pasiune în domeniul științei, cea care m- a condus ulterior spre biologie. De aceea am introdus în meniul acestei ediții, ca subiect, evoluția omului. 

Nu ne oprim doar la perspectiva preistorică și istorică a subiectului, ne îndreptăm atenția și asupra tendințelor viitoare ale evoluției speciei umane. Prin decartografierea materialului genetic, oamenii de știință, au descoperit mult mai multe informații despre ceea ce am fost și mai ales despre ceea ce am devenit. Povestea noastră, ca specie, începe în Pleistocen. 

O serie de evenimente climatice successive, prin care a trecut planeta noastră, au determinat schimbări în evoluția omului în diverse colțuri ale planetei. Competiția pentru supraviețuire a avut și are un rol definitoriu în acest complex process de evoluție. Atunci când o parte a populațiilor arboricole de maimuțe au fost nevoite să își construiască unelte, evoluția omului a intrat pe un drum fără întorcere. 

O frumoasă observație, poate chiar ușor romantică, revine pe parcursul emisiunii și anume aceea că, noi toți, ca specie, ne-am născut, avem originea sub soarele african.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233